![](https://bwoman.bg/wp-content/uploads/2022/03/spinach-3708115_960_720.jpg)
Всеки знае за ползите от спанака. Най-често го консумираме като супа. Ние ви предлагаме да опитате една бърза рецепта, при която този продукт също е много вкусен.
За целта са ви нужни един пакет бейби спанак (или стандартен спанак), лъжица зехтин, щипка хималайска сол, 1-2 скилидки чесън, сок от лимон.
Измийте добре спанака и махнете дебелите крайчета. Някои домакини готвят с целите листа, въпрос на предпочитание.
Оставете го в дълбок съд със студена вода поне за пет минути. През това време изцедете сока от лимона и нарежете чесъна. Нека продуктите да са готови, защото спанакът се приготвя за няколко минути и, ако не сте предварително направили подправките, може да изгори. Преди да започнете нарежете на едро спанака. Не забравяйте, че когато се готви, той губи много от обема си. Затова преценете добре какво количество ще ви трябва.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В дълбок тиган или тенджера сложете зехтина и включете котлона. Като загрее, добавете чесъна. Оставете го да си пусне аромата за минутка. Разбърквайте. След това на части добавяте спанака като разбърквате постоянно. Осолявате на вкус. По желание можете да добавите сладък или лютив червен пипер.