0 0
Време за четене58 Секунди

За почитателите на здравословното хранене предлагаме рецепта за вкусни и оригинални бобени кюфтенца. Тя е на диетолога Веселин Станков, който редовно изнася лекции и прави хранителни режими на пациентите в Клиниката на д-р Емилова във Варна. С тези кюфтенца той изненада гостите на честването на 30 години от основаването на клиниката. Събитието се състоя в София в Централния военен клуб.

Ето и самата рецепта:

БОБЕНИ КЮФТЕТА

( 1 порция )

Продукти:

Боб сварен – 300 гр ( 130 гр суров )

лук обелен – 20 гр

гъби печурки – 50 гр

ленено семе смляно – 1/2 ч.л.

самардала – 1/4 ч.л.

кимион млян – 1/8 ч.л.

магданоз нарязан – 1 ч.л.

овесени ядки фини – 15 гр

Как се правят:

Бобът се сварява предварително и се охлажда.

Нарязаният на ситно лук се запича на сух тиган. Гъбите се попарват за 5 мин и се нарязват на ситно. Свареният боб се намачква хубаво с подправките. Добавят се приготвените лук и гъби, лененото семе и овесените ядки. Омесва се хубаво сместа и се оставя да отлежи минимум 1 час преди печене.

Оформят се кюфтета и се запичат на сух тиган, от двете страни.

Сн. Клиника д-р Емилова

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon