0 0
Време за четене1 Минути, 48 Секунди

Поставянето на руж на лицето след 40 години си има тънкости. Ако използвате техники за контуриране, които показват 20-30 годишни инфлуенсърки, рискувате да постигнете обратен ефект. С времето кожата на лицето се отпуска, някои области се смъкват надолу и основната цел на грима е да създаде визуален лифтинг, без прибягване на скалпел. Ако едно младо момиче може да си позволи тъмен до черен драматичен грим, то за една зряла жена това би добавило години и би направило излъчването й тъжно и уморено.Затова трябва много да се внимава.

Има един популярен трик с руж, който наистина работи не само за освежаване на лицето, но и за видимото му повдигане. Как да го приложим? Вземете любимия си руж и подходяща четка (неведнъж сме писали, че качеството на четките за гримиране играе огромна роля). Поставете ружа както обикновено го правите. Препоръката е да не използвате „номера“ на майките ни: да всмукнете бузите и отгоре да нанесете. Просто го разпределете равномерно върху скулите си като избягвате да доближавате носа.

След това вземете светъл коректор и от ноздрата прокарайте линия до средата на ухото. Над линията е правилното място за вас, където да поставяте руж. Блендирайте в посока надолу. Повтаряйте, докато размиете линията, да не се вижда ясно очертание. Ружът трябва да е в зоната под средата на окото, назад и нагоре. Можете да минете с четката и през края на очите. Така ще се получи още по-добра визия. Внимавайте да не поставяте силно изразен руж, който да направи лицето ви гротескно или тип „руска матрьошка“. Цветът трябва да е пастелен и разнесен добре. За годините 40+ най-подходящи са ружове в прасковената гама, пепел от рози, корал. Разбира се, всичко зависи от цвета на кожата и нейния подтон.

Важното е да запомните правилото: колкото по-надолу на лицето поставяте бронзант, контур, руж, толкова по-смъкнато и състарено ще изглежда то. И обратното. Вижте основната снимка – колко по-повдигната изглежда страната от ваше ляво в сравнение с другата. Така че, използвайте ружа с удоволствие и с нужните знания как да ви служи най-добре.

Сн.Инстаграм профил на Кристен Доминик

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon