0 0
Време за четене2 Минути, 28 Секунди

Ако за едно младо момиче експериментите във визията са позволени, то за една зряла жена, която знае стойността си, е недопустимо. Би трябвало след 35-40 години всяка дама вече да е открила своя стил, да знае отлично какво й отива и какво не. Още повече, ако е постигнала успехи в кариерата си и трябва да е на висота.

Има три модни вълни, от които реализираната жена трябва да бяга. Защото тези неща могат да развалят визията й и да оставят много грешно впечатление за нея в средите, в които се движи.

На първо място това е кичозен лак на ноктите с много цветенца, камъчета, рисунки, фигурки; дълги изкуствени нокти.Стилните жени носят елегантен маникюр в бледи тонове, в червено или тъмнолилаво/черно. Като последният цвят се слага по изключение и не на официални събития.

Друга актуална услуга, до която прибягват много момичета, но е категорично забранена за изисканите жени, са татуираните вежди. Както и дебелите „хайдушки“ вежди. Тази мода прави лицето истинска гротеска и няма обяснение защо толкова инфлуенсърки, моделки, певици прибягват до това. За една сериозна, успяла жена боядисаните широки вежди са недопустими. Вместо това тя трябва да използва четка и сенки за вежди или молив като много внимава за формата и ширината.

И не на последно място идват изкуствените мигли. Тази услуги се прави повсеместно на жени от всяка възраст – или се лепят косъм по косъм, или се слагат цели. На пазара има десетки марки, които предлагат мигли – кои от кои по дълги и гъсти. Отново опираме до вкуса и кича. Жените, които прибягват до тази „добавка“ към лицето си, не съзнават колко изкуствено и нелепо изглеждат с огромните изкуствени мигли. Зрялата жена използва качествена спирала и не акцентира толкова на миглите си. Единственото място, където може да си позволи да сложи изкуствени и то максимално близки до естествените й, е на празник – рожден ден, сватба, юбилей. За делови преговори, за работа в институция или фирмен офис, е недопустимо.

Парижката гримьорка Андреа Али, която работи със звезди от цял свят, подчертава миглите си с качествена спирала.

Някой ще възрази – нали толкова световни звезди и над 40 слагат такива неща?! Да, но това са шоу образи, сценични превъплъщения. Те не ходят така извън сцената и прожекторите. Жалко е, че много млади момичета сляпо подражават на известни певици и копират сценичната им визия за ежедневието си. Особено опасно е това по отношение на чалга стила. Ако се обличате като „нощна пеперуда“, не се чудете, че от Вас ще очакват да летите „от цвят на цвят“. И тук е огромната роля на майката, която трябва да възпита вкус у дъщерята най-вече с личното си отношение към модата и тенденциите, с разграничаването на кича от естетиката.

Основна снимка: www.goodhousekeeping.com

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon