0 0
Време за четене3 Минути, 39 Секунди

Когато човек открие своето истинско предназначение на тази земя, като по чудо пред него се отварят безброй възможности, той живее с лекота и в щастие, преодолява препятствията със силна енергия, среща винаги подходящите хора, чувства се удовлетворен и пълноценен.

Ако напишем всичко това с негативен знак, ще получим картината на живота на човек, който не е в силата си и не върви по своята пътека. Има няколко основни признака, че животът му не е това, което може и трябва да бъде, за да му носи радост и успехи. Нека се спрем на някои от тях:

ЗДРАВЕТО – Тялото и физическата ни кондиция са главните показатели какъв е животът ни. Всеизвестна истина е, че когато душата страда, това се проявява чрез проблеми в някой орган. Ако темата ви е любопитна, можете да се запознаете с книгите на Луиз Хей, която на базата на опита си е съставила и подробна таблица за това какъв мисловен проблем коя част от тялото разболява. Дава и практични съвети за постигане на баланс и здраве. Но да се върнем към житейската мисия на всеки човек. Ако боледувате често, дори и с дребни неразположения, то знайте, че не сте на прав път, особено в професията. Реализацията на качествата и талантите ни е в основата на щастието. Дори да сте домакиня и не работите в офис, например, трябва да намерите начин да ги проявявате.

СЪНИЩАТА – Подсъзнанието често ни казва важни неща чрез повторение на еднотипни сънища, в които се измъчваме или трудно постигаме целта си. Това е ясен знак за неудовлетвореност и проблеми в реалния живот.

ВЪПРОСИ – Има един практичен и полезен трик, за да разберем колко от мислите ни са позитивни и колко негативни. Изберете си един ден, в който да отделите време да си записвате мислите. Всеки път, когато се хванете да мислите за нещо, запишете го. Отбележете и часа. В края на деня прочетете записките си. Според статистиката на психолози, занимаващи се с темата, голяма част от хората установяват, че през по-голямата част от деня мислите им са белязани със страх от нещо и притеснения. Ако постоянно се питате „Какво ще правя занапред?“, „Дали да не напусна работа?“, „Е това ли е моят път в живота, такава ли ще е съдбата ми?“, бъдете сигурни, че нещо не е наред. Пълноценно реализираният човек не се пита такива неща, а съзнанието му е заето с нови идеи, с мисли как да напредва, как да използва възможностите, които се появяват пред него.

ТРУДНОСТИ – Всичко в живота трябва да се случва с лекота, ако това е верният път. Ако винаги се спъвате в проблеми, когато започвате нещо, колкото и здраво да се трудите, значи изборът не е правилен. Например: искате да станете инфлуенсър в социалните мрежи -толкова модерно занимание напоследък. Поствате старателно видеа, рийлс, текстове, записвате клипчета, но така и не набирате последователи, стоките и услугите ви не се продават, не умножавате клиентите си. Очевидно е, че това не е вашето поприще. Или друг пример: отваряте малко магазинче, минават месеци и тъпчете на едно и също място, печалби няма, бизнесът едва оцелява. Какъв по-ясен знак, че сте далече от вашето предназначение?! Финансовите блокажи и загуби са един от най-ясните признаци, че сте далече от мисията си. Когато я откриете, финансовият поток тръгва с лекота.

Логично идва въпросът: какво да правим тогава? Съветът на експертите е да помислим задълбочено какви таланти имаме, в коя сфера сме най-добре подготвени и образовани и именно там да насочим усилията си. Трябва да си зададем най-важния въпрос: какво най- много обичам да правя?! В него именно се крие ключът към просперитета ни. Не са никак малко случаите, когато човек се лута от едно работно място на друго, без да се развива и успява. Един ден решава да опита да превърне любимото си хоби в бизнес. Или да смени тотално сферата на работа. И като по чудо пред него с неочаквана бързина се отварят всички врати. Правилото е, че успехът и възможностите за израстване идват тогава, когато това, което работим, го правим с лекота и голямо удоволствие. Когато се забавляваме. Ако професионалното ви занимание не ви радва, не ви вдъхновява, няма как да ви изведе на пътя на големите успехи и на щастието, съответно – и на големите приходи. Само нашата истинска мисия може да ни изстреля високо при значимите резултати. Ако сме сбъркали пътя, резултатите ни ще са посредствени и постоянно ще търпим провали.

Основна снимка: www.cityoflondonschool.org.uk

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon