0 0
Време за четене1 Минути, 30 Секунди

Не само качеството на козметичните продукти и гримовете, които ползваме ежедневно, е важно. От значение е и редът, по който ги нанасяме, за да постигнем най-добър ефект. Експертите по грим на BWoman ви предлагат да пробвате малка промяна в последователността и да видите разликата.

Обикновено жените поставят серум, крем, основа за грим, фон дьо тен, скулптурират, освежават визията с руж и накрая се напръскват с фиксатор, за да задържат грима през целия ден. Малка корекция в този ред води до изумителен резултат – кожата изглежда сочна, свежа, а гримът стои много по-добре.

Започнете с любимия си серум и хидратиращ крем или слънцезащита в летните дни. След това с подходяща четка минете като воал през лицето с фина пудра. Може и озаряваща. Но наистина малко количество. Напръскайте със спрея за фиксиране на грим и го изчакайте да изсъхне. Едва тогава нанесете база или, ако не ползвате такава, преминете към фон дьо тена. Ще установите колко по-сияен вид ще имате.

Нашите експерти правят едно важно уточнение – бъдете внимателни с оцветените кремове с висока слънцезащита. Повечето от тях имат лепкава консистенция и изобщо не са подходящи за такава рутина, нито за поставяне на грим върху тях. Можете да ги използвате единствено самостоятелно в ежедневието или само на плажа. При описаната по-горе рутина по-подходящ е нормален бял крем с висок фактор. Въпреки че напоследък излизат все повече статии от учени, които са категорични, че всичко това е маркетингова стратегия и че този тип козметика е по-вредна, отколкото полезна за кожата. Кремовете с фактор пречат на кожата по нормален начин да си събере така нужния за тялото витамин D. Най-доброто на морето например е просто да не се излагаме на директно слънце между 11.00 и 16.00ч.

Основна снимка: Адел, Инстаграм

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon