
„Професор от практиката“ е почетната титла, с която е удостоена шеф Силвена Роу. Тя ще преподава в нова магистърска програма на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Той е най-големият такъв университет на Балканите.
Българката със световна кулинарна слава ще обучава студентите по биохакинг и дълголетие чрез хранене. По думите й, идеята да се съчетая академичните знания с нейната практика е гаранция за голям интерес и успех на проекта.
Силвена Роу се занимава повече от 15 години с темата за обновяването и подмладяването на клетките в организма чрез супер храни и правилно съчетаване на продуктите. Тя е категорична, че за всеки човек най-добрата храна е тази, която се произвежда в родното му място. За нас, българите, това е зелето, киселото зеле, бобовите растения, местните домати и краставици, качественото кисело мляко. Съветът й е да се ядат повече зеленчуци, особено зеленолистни, и плодове, заради полезните в тях фибри за перисталтиката на червата. Месото да е малко, но качествено.
