2 0
Време за четене7 Минути, 41 Секунди

New Wave Ads

Рагхавендран Мариапан е индийски бизнесмен, за когото астрологията от хоби става втора професия. Той даде първото си интервю за европейска медия ексклузивно на BWoman!

КАК ОТКРИХТЕ АСТРОЛОГИЯТА?

Аз бях атеист и не вярвах в никакви мистерии. Все си мислех, че са неща, които плашат хората, а някой прави богатство от това. Виждал съм такива, които са готови да дадат огромни суми, вярвайки, че някой астролог ще им обещае да са много по-богати, ако похарчат още повече пари и следват съветите, които той ще им даде.

Обаче, когато бях на 17, един астролог ми каза, че ще уча за инженер по електроника. И всъщност точно така стана по-късно. От този момент погледнах на астрологията сериозно. Разрових семейната история и разбрах, че дядото на майка ми е бил известен астролог с много точни прогнози. Но истинският интерес се появи след смъртта на майка ми, когато бях на 22 години. Започнах да анализирам по-дълбоко семейните си корени и това ме накара да навляза навътре в тази наука.

КАКВИ ОТГОВОРИ ДАВА АСТРОЛОГИЯТА?

В рождената карта на човека всяка планета, всеки знак и дом говорят на различен език и дават различна информация. Но факт е, че всеки въпрос, който имате в ума си, може да получи отговор от тази карта. Планетите имат конкретни характеристики, знаците и домовете също подсказват много информация със своята позиция. Например: ако се интересувате за своята кариера, трябва да гледате къде е Сатурн, къде е разположен знакът Козирог и какво разкрива 10-ят дом. По тези показатели астролозите могат да анализират дори фирмата, в която ще работите, времето, в което ще прекарате на това работно място, кога ще напуснете. Понякога, ако Вселената позволи, можем дори да определим и точното място, локацията, където ще работите. Това е нещо съвсем ново в астрологията.

КОЯ СИСТЕМА Е ПО-КОРЕКТНА – ВЕДИЧЕСКАТА ИЛИ ЗАПАДНАТА? И ЗАЩО ТЕ СА РАЗЛИЧНИ? НАЛИ ПЛАНЕТИТЕ, ЗНАЦИТЕ, ДОМОВЕТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ?

Това е тема за дълга дискусия, която може да се види и в доста групи във Фейсбук. Западната астрология използва Тропическия зодиак, а Ведическата- Сидералния.

Ако сте Телец по Западната система, то по Ведическата ще бъдете Овен. Първата използва планетарния метод, който е познат от повече от 2 500 години. Съвременната Ведическа система, която е с корени в Индия, е най-старата в света. Тя използва различни промени в планетарните позиции, по-адаптивна е. Има 24 градуса разлика между двете системи. Ведическата е с 24 градуса по-назад от Тропическата. Да се върна на въпроса Ви- коя от двете е по-точна. Това е все едно да имате две различни блюда – супа и спагети, например. Не можете да ядете супата с вилица, нито спагетите- с лъжица. Така че двете системи си имат две различни интерпретации. Но аз посветих доста от времето си да разуча и Западната астрология. Мога да заявя, че по отношение на предсказанията Ведическата е много по-високо от Тропическата.

СПОМЕНАХТЕ КОЛКО ВАЖНА ПЛАНЕТА Е САТУРН. В МОМЕНТА Е РЕТРОГРАДНА. КАКВО МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ?

Това положение работи в зависимост от знака, в който се разгръща. По нашата система той попада във Водолей, което е 11-я астрологичен дом. Много хора ще се върнат към бивша любов. Това се случва и при ретрограден Меркурий. Възвратното движение на Сатурн дълбае надълбоко в тайни на правителствено ниво. Много такива скрити процеси и факти ще излязат наяве. Случаите на Ковид -19 ще започнат пак да се увеличават до 12 юли.

След тази дата Сатурн ще е ретрограден в Козирог. Това би довело до загуба на работни места за хора, които от дълги години са в дадена компания. С особена сила се отнася до Индия, Бразилия, Южна Африка и Мексико. Редица развиващи се страни ще се сблъскат с безработицата. В същото време трябва да отбележим, че Сатурн ще е в 8-ия дом от Близнаци, което значи, че САЩ също ще бъдат силно засегнати. Тези процеси рязко ще се засилят след 22 юли. Бих посъветвал хората да не взимат заеми в следващите две години.

АСТРОЛОЗИТЕ ПРЕДВИДИХА ЛИ КОВИД-ПАНДЕМИЯТА?

Когато става въпрос за прогноза на мащабни световни събития, ние трябва да анализираме енергиите, преобладаващи сред хората и това, което се случва на небето. Истината е, че по планетите не можем да предскажем всичко до най-малка подробност.

Аз имам мой метод, наречен  TRIAD ASTROLOGY (Астрологична триада- б.ред.). Това означава астрология + психология + Карма. Когато анализирам нечия карта, гледам също картите на партньора, на децата и едва тогава стигам до заключения.

Същата схема прилагам и към световните събития. В момента е налице ръст на националистически и радикални енергии в целия свят. Междувременно, през 2019г. имаше силна енергия в Стрелец, който управлява пътуванията. Това беше особено силно през декември същата година. Прогнозите сочеха, че ще се случи нещо, което ще наложи забрана за пътуванията. Което и стана. Милиони хора дори бяха затворени по домовете си. Ето на това ниво астрологията може да даде прогнози. Но какво точно ще се случи в детайли, зависи от съвременните световни сценарии.

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ?

Според моите наблюдения, България е подвластна на Дева, което носи аналитична енергия. Девата се смята за сух, безплоден знак ( Г-н Мариапан смята, че е правилно за рождена дата на съвременна България да се използва 22 септември 1908 – Денят на Независимостта. В Западната система това е Везни, но във Ведическата е Дева -б.ред. ). Сигурно цените на имотите при вас са се качили през първите четири месеца на тази година, но предстои да спаднат. Друго интересно, което виждам, е  жена- лидер, която ще излезе под прожекторите скоро. Името й може да се отнася по някакъв начин към думите Любов и Лечител ( в оригинала на интервюто е LOVE (OR) HEALER). Земеделският сектор се развива отлично след 22 юли. В политиката предстоят много скандали и разкрития. Северният лунен възел влиза в Овен и попада в 8-ми дом. Има индикации за насилие и трябва да бъдете внимателни. Това разположение е в квадратура с Венера, което подсказва, че може да има ръст на случаите на насилие над жени.

КАК БИХТЕ ОБЯСНИЛИ НАРАСТВАЩИЯ ИНТЕРЕС КЪМ ДУХОВНИ УЧЕНИЯ И ОКУЛТИЗЪМ?

Неотдавна публикувах материал по тази тема на моя сайт. Всичко е в енергиите, които преобладават. Прези 2015г., според Ведическата астрология, имаше високи вибрации на домовете Kaam Trikona houses (енергия на похотта и удоволствията)

След това обаче дойдоха енергиите Moksha trikona energies (на духовността и национализма). Това води до увеличаване на броя на хората, които изучават духовни практики. Но и до повече националистически политики и движения. Алчността на хората също се увеличава. Но предстои материализмът да отстъпи пред духовността.

В моята практика установих нещо интересно: преди Ковид –пандемията 90% от клиентите ми искаха да анализирам кариерните им възможности и личните отношения. Сега повечето ме търсят, за да разберат за мисията, за целта на живота им. Ето как се комбинират световните и планетарни енергии. Тази тенденция ще нараства все повече през следващите години.

КАКВО В РОЖДЕНАТА КАРТА РАЗКРИВА ПРЕРАЖДАНЕТО?

Стигаме до тази информация по няколко метода. Във Ведическата астрология анализираме знака и енергиите преди асцендента. И това е 12 дом. Приемаме него за дома на предишните животи. Нека Ви дам пример с картата на американския президент Джо Байдън.  В това прераждане неговият асцендент е Скорпион. Знакът преди него е Везни и затова приемаме за асцендент на предишното му идване Везни. Този знак е въздушен. Меркурий е разположен на асцендента. Той управлява 9-тия му дом, но е с Марс в 1-ви дом на предишния живот. Може да се каже, че в предишното си битие е имал много общо с въздушните енергии и знаци. Знаем, че Меркурий управлява дишането, Марс е свързан с военните. Неговият Сатурн е бил в 8-ми дом. Така че всичко сочи за професия от рода на военен съветник или човек, свързан с извънредни ситуации. Когато доминират въздушните знаци, астрологията ни казва, че човекът има карма, повлияна по някакъв начин от въздуха. Помните, че той се закле като президент на САЩ в много тежкото време, когато трябваше да се изправи пред сериозна пандемия от вирус, причиняващ дихателни проблеми, който се разпространява по въздуха. Имаше опасност от война, настъпи голяма финансова бъркотия.

ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ ЕНЕРГИИТЕ НА ЗЕМЯТА ДРАМАТИЧНО СЕ ПРОМЕНЯТ И НИЕ ПРЕМИНАВАМЕ НА ДРУГО НИВО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА? КАКВО ПРЕДСТОИ?

Съгласен съм с Вас, че историята, която предстои да бъде написана в бъдеще, ще определи тези времена като драматична промяна. Но все пак нека подчертая, че нито една цивилизация не е създадена за един ден, нито една не е разрушена за един ден. Това се отнася и за настоящите тенденции. Светът ще бъде изложен на много мистерии през следващите години, както казах, ще разрастват духовните практики. Ще има много иновации в сферата на екологията, ще има серия от правителствени сътресения и промени навсякъде. Борбата за равноправие ще е много яростна. Ще се правят опити за установяване на диктатури, преди светът да премине към власт на хората. Тенденцията да работим отвсякъде, независимо къде се намираме на планетата, ще се засили.

Радхавендран Мариапан е едва на 28 години, но вече е търсен астролог в страната си. Той живее в южната част на Индия. По образование е електронен инженер, но работи в семейната фирма, която е в текстилния бранш. Астрологията става негово хоби и страст, както сам споделя, а после и втора професия. Има интереси и в сферата на маркетинга, дизайна, изкуствата и занаятите.

Интервю на Цветелина Узунова

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon