0 0
Време за четене1 Минути, 57 Секунди

Тя е усмихната и много талантлива – 19-годишната Маргарита Стойкова бе отличена за „Европейска изгряваща звезда“ на фестивала „Берлинале“. По време на 74-тото издание на филмовото събитие младата българска актриса се нареди сред десетте бъдещи мега таланти на европейското кино.

Маргарита получи приза снощи за ролята си на Диада в едноименния филм на Яна Титова. Режисьорката е споделяла, че Марги не е бил първият й избор за превъплащението на  тинейджърката, но със сигурност е бил най- правилният, след като е успяла да преобърне дори собствената й представа за героинята. Марги е избрана за главната роля в продукцията, която наскоро бе по екраните в страната, сред стотици кандидатки. Лентата разказва за 16-годишно момиче от малък град, което има голяма мечта – да замине при майка си в Америка и там да учи рисуване. Животът му обаче се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да събере сериозна сума пари за самолетния билет и никой не може да му помогне, а проблемите в училище се задълбочават. „Диада“ спечели голямата награда на кинофестивала в Талин.

„Нещата се случват така, както трябва да се случат. И аз от малка мечтаех да стана актриса, актриса в България. Да завърша в НАТФИЗ, да работя в Пловдивския театър и някак си животът ми каза: Знаеш ли какво? Планът ти е много скучен, отиваме в Берлин. Аз много силно се надявам, че следващият ми проект ще бъде в чужбина и мога да кажа, че където и да отида, каквото и животът да ми е предначертал, със сигурност бих се върнала в България, да работя с Яна Титова“, призна младата кино звезда.

„Маргарита Стойков е на 19 години и е най-младият талант, избран тази година за Shooting Stars. Журито вече отбелязва нейното безстрашие като актриса, „изобразяваща многостранен образ по изключителен начин – първоначално несимпатичен герой, който постепенно разкрива своите пластове на крехкост“, коментират от НФЦ.

Зрителите познават Маргарита Стойкова и от сериала „Татковци“ на bTV, за чийто снимки тя се мести да учи и живее от Пловдив в София, макар че тогава е била ученичка в 11 клас.

На последното издание на фестивала „Златна роза“ младата актриса получи специална награда.

Екипът на BWoman e сигурен, че успехите на Маргарита Стойкова пред камерата тепърва предстоят.

Кадри от церемонията на „Берлинале“ може да видите тук:

https://www.facebook.com/peter.d.todorov/videos/1405294023422314

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon