0 0
Време за четене3 Минути, 28 Секунди

Сатурн е планетата учител в астрологията. Той изпречва пред нас незаобиколими препятствия, вади на дневен ред въпроси, които непременно трябва да решим. Ако не го направим, постоянно ще ни изправя пред едни и същи проблеми, ще ни поставя в идентични ситуации, докато не си научим урока. Какво значи това?! Значи да не повтаряме едни и същи грешки, да отиграем ситуацията зряло и разумно.

New Wave Ads

Когато транзитира през рождената ни карта, лесно можем да видим в коя сфера на живота ни ще има Сатурнови уроци и да вземем своевременно мерки. Той се мести от знак в знак приблизително за две години и половина.

Какво означава обаче да имаме по рождение Сатурн във втори дом? Това е домът на ценностите- материални и нематериални. Парите, които изкарваме с труда си, но и самочувствието ни. Попаднал в този дом, Сатурн удря точно тези сфери и изисква дисциплина, ред, постоянство, зрялост.

Проблемите пред хора, които имат това разположение в хороскопа си, обикновено са два основни – парите идват и бързо изтичат, преживяват периоди на финансови кризи, след това на забогатяване, пак на кризи …непостоянни финансови притоци. Винаги са с усещането, че нямат достатъчно. Дори да са милионери. От друга страна Сатурн във втори дом често дава самоподценяване, ниска себеоценка, комплекси. Както се досещате, второто често води до първото- когато подценявате себе си и съответно труда си, не изисквате да ви се заплаща по достойнство. Много често дами с такава натална карта се смятат за грозни, постоянно са свити, намират си кусури, винаги имат усещането, че нещо не им достига, за да са перфектни. А може да са истински красавици, с много качества и околните искрено да им завиждат. Но те не могат да го усетят, именно заради разположението на Сатурн в хороскопа им.

Какви са уроците и действията, за да се справим с това положение и да имаме по-малко щети? На първо място въведете железен ред във финансите си – какво получавате, колко харчите, колко спестявате. Винаги отделяйте някаква сума настрани, дори и малка, за да имате резервен фонд. Не инвестирайте рисково. Сатурн олицетворява консерватизма и затова влагайте парите си в класически подходи – спестовни влогове, природни богатства, имоти. На второ място – не работете нещо, което подценява труда ви, изисквайте да ви се заплаща подобаващо. Ако не можете да определите какво значи това, проучете как се плаща на специалисти като вас и сравнете вие за колко работите. Някои астролози съветват при Сатурн във втори дом да носим портфейл от истинска кожа в тъмен цвят, за предпочитане черен. Или пък винтидж портфейл, защото Сатурн е планетата на старите неща. Затова и често тези хора обичат старинни мебели, бижута, прибори за хранене и т.н. Мнозина от тях са колекционери на такива вещи. Много е важно също и в кой зодиакален знак попада Сатурн. Ако например вторият дом ви е в Риби, можете в портфейла си да сложите една истинска перла или снимка на делфин, нещо морско. Ако е в Овен – нещо червено, огнено. Смята се, че тези малки трикове помагат да се преодолее това трудно разположение.

Що се отнася до самочувствието на хората със Сатурн във втори дом, съветът е да преосмислят постигнатото в живота им. Да си дадат сметка колко стойностни хора са, какви отлични резултати имат в професията си, малко да се възгордеят, за да поправят ниската си себеоценка. Често тези хора очакват „браво“ от околните и, ако не го получат, още повече се свиват и се съмняват в себе си. Ако вие сте сред тях, научете се да вярвате на собствения си вкус, на своите критерии. Околните може никога да не ви кажат добра дума, дори да сте се справили перфектно. Не е никак полезно за вас да зависите от тяхното мнение. Ако не можете да го постигнете сами, посетете психолог – той най-добре ще ви помогне да подредите мислите си и да повишите самооценката си. А когато го направите, със сигурност и паричният поток към вас ще се увеличи.

В този линк можете да направите безплатно рождената си карта, да проверите кой знак отключва вашия втори дом и дали Сатурн е разположен в него. Ако не е там, но домът се отключва от знака Козирог, написаното се отнася и за вас, защото Сатурн управлява Козирог.

https://www.astrotheme.com/

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon