1 0
Време за четене1 Минути, 53 Секунди

„Няма време от някой да ми дреме. Между старото и новото избирам свободата на словото“, рапира в новата си песен Иван Динев -Устата. Клипът, публикуван в YouTube преди ден, вече има над 120 000 гледания и е на път да стане тотален хит. В типичния му откровен стил той казва истини, които споделят много хора. Затова и суперлативите за парчето в коментарите под него са стотици.“Браво, момче! Преди четири- пет години те възприемах като чалгар. Сега се превърна в Гласът на Разума!“, „Ако този заряд не събуди заспалия българин, нищо няма да може“, “ Браво, само истини и замисъл. Когато рапът наистина може да носи много важно послание“, „Велико! Слушам четири пъти подред. Май ще си го пусна пак!“, “ Останах много доволна, че има кой да извика това, което много хора си мислим… СУПЕР!!! Адмирации!!!“, „Това е шедьовър! С това парче взриви ефира!!! Браво, браво, браво! Не можеше да бъде казано по-добре! Припознавам тази песен като химн на моя протест против тази действителност! Благодарим ти!“, пишат феновете.

New Wave Ads

В канала на Мартин Карбовскив YouTube Устата разказа, че за текста е бил провокиран от гостуването на журналиста Велизар Енчев в същото предаване, когато темата е била битката между старото и новото. Така първа се ражда строфата за свободата на словото. След това се излял останалият текст. Динев решил, че най-логично е да снима видеото в Брюксел, в Москва и в триъгълника на властта в София. За заснемането му е помогнала жената до него – Дора Радева. Устата сподели, че е успял да пътува до руската столица през Истанбул. Опасявал се е как ще премине работата в Москва, но нямало никакви проблеми. За кадрите в Белгия също не е имало пречки. Клипът е финансиран от него с лични средства, няма спонсори.

„У крайна сметка не съм марионетка“, се казва в текста и каламбурът с името на Украйна е ясен.“Никога не съм бил ляв или десен, просто вече съм българин бесен“, пее още Устата. „За 1300 години кръвта са ни пили толкоз гадини. И всеки път ни разделят на отбори нашите международни…сутеньори“, завършва парчето на фона на залата на Европейския парламент. „Това не е песен нито за Брюксел, нито за Москва. Това е песен за България“, сподели още рапърът.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon