0 0
Време за четене2 Минути, 29 Секунди

Ал Пачино, който преди години се зарече, че никога няма да напише автобиография, подготвя изненада за почитателите си. „Имаме голямото удоволствие да обявим Sonny Boy, предстоящите мемоари на Ал Пачино, един от най-емблематичните ни актьори, които ще бъдат публикувани на 8 октомври“. Това съобщиха от издателство Penguin Press.

„Написах Sonny Boy, за да изразя това, което съм видял и преживял. Беше невероятно лично преживяване да разсъждавам върху това пътуване и това, което актьорството ми позволи да направя, както и световете, които отвори пред мен. Целият ми живот беше лунна снимка“, споделя 83-годишният холивудски ас от сицилиански произход. Наскоро той стана баща за четвърти път, след като 29-годишната му приятелка Нур го дари с Роман Пачино. Звездата от „Кръстникът“ има връзка с нея от ковид пандемията.

„Сони Бой” (Sonny Boy) е портретът на „човек, който вече няма от какво да се страхува и какво да крие“. Човек, който взе всичко от живота, който дълбоко обича работата си като актьор, записал името си незаличимо в историята на киното и не само“, споделя звездата от „Венецианският търговец“.

Автобиографията на Алфредо Джеймс Пачино, който никога не се е женил официално, защото според него „бракът“ е състояние на ума“, ще има и електронна версия, и аудиокнига с неговия глас. 

Ал Пачино е номиниран за „Оскар“  девет пъти, но грабва златната статуетка през 1992 година за ролята си на лейтенант Франк Слейд във филма  „Усещане за жена“.

Родителите на родения през 1940 г. в Ню Йорк Ал Пачино се развеждат, когато той е само на две години. Майка му има психични проблеми и се налага да го отглеждат баба му и дядо му. От малък започва да пуши, да пие, да работи каквото му падне, за да събира пари за уроци по актьорско майсторство. Това е мечтата му и тя се сбъдва – започва да учи в прочутото студио на Лий Страсбърг. Изявява се успешно на театралната сцена, а първата му кино роля е в „Аз, Натали“. В края на 60-те заради образа му на наркозависим в „Паника в Нийдъл парк“ го забелязва друг кино ас – Франсис Форд Копола, който му отваря вратата за великата трилогия „Кръстникът“.

Преди години в интервю Ал Пачино призна, че 70-те години на миналия век са му минали като в мъгла – много хитови филми, супер бърз живот. Тогава се закани, че никога няма да напише автобиография, защото не помни голяма част от това десетилетие, което обаче отвежда феновете му към лентите „Серпико“, „Кучешки следобед“, „Белязаният“, „Авторът, Авторът“ и много други.

„Златната нишка на мемоарната книга Sоnny Boy обаче е духът на любовта. Тя може да ви провали, може да бъдете победени в амбициите си, но Ал Пачино имаше късмета да се влюби дълбоко в един занаят преди да има и най-мъглявата представа за някоя от неговите земни награди и никога не го разлюби“, разкриват от издателството.

Сигурно е, че ще има много интересни неща за четене в „удивително откровените“ мемоари на Ал Пачино, при това не само за неговите фенове.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon