0 0
Време за четене2 Минути, 9 Секунди

Една от най-обичаните съвременни поп диви Дженифър Лопез призна в интервю, че има своя тайна за щастлив и успешен живот. Тя е привърженик на учението, че всеки ден човек трябва да повтаря определени утвърждения (афирмации), за да постига целите и мечтите си, за да се самоусъвършенства. Всъщност в тази практика няма нищо ново и тайно. Отдавна е установено, дори и научно, че словото, думите имат силно въздействие върху мозъка и върху физиката ни. Вече са известни и секретните в миналото разработки на акад. Гаряев – учен, работил в САЩ, Канада, Русия и Израел. Той е изучавал тайните на ДНК и е стигнал до изумителни открития. Доказва, че човек наистина може да манифестира желанията си, да привлича събития в живота си чрез думи и мисъл. Нещо повече – той твърди, че „разговорът“ с нашето ДНК има способността да лекува организма.Вероятно неслучайно Библията започва с „В началото бе Словото…“.

Но да се върнем на афирмациите на Дженифър Лопез. Тя разкри тайната си, че използва всеки ден три: „Аз съм млада и неподвластна на времето във всяка възраст“, „Аз съм отворена към всички богатства на Вселената“ и „Аз съм цялостна и се обичам“. Тези опитности в духовното поле със сигурност ще й помогнат да преодолее предизвикателствата, които има в момента в личния си живот и в кариерата. Както е известно, тя отмени световното си турне, за да се отдаде на семейството. Медиите отвъд океана коментират, че бракът й с Бен Афлек е в криза. Вероятно точно в такива житейски периоди човек проверява ефекта от позитивните утвърждения.

Всеки сам може да напише и научи свои подобни изречения, които да го мотивират и вдъхновяват. Например, ако се лекувате от някакво заболяване, може да си повтаряте следното: „Тялото ми с всеки ден става по-здраво и по-силно“. Ако търсите подходяща работа, ползвайте нещо такова: „Работя в екип, който ме цени и уважава и развивам по най-добрия начин своите качества и таланти, за което получавам заслужено възнаграждение“. Психолозите съветват при занижена самооценка да заставаме пред огледалото и да си кажем на себе си такива окуражителни фрази. Според напреднали в тези практики, те наистина работят и още в първите дни на използването им се усеща промяна.

Всеки човек иска да чуе добри думи за себе си. А защо първо да не си ги каже сам, гледайки се в очите?! Не се скъпете да се окуражите с „Браво“ и „Обичам те“. Когато вие сами го правите, ще привлечете и хора, от които също ще го чувате.

Основна снимка: Nathan Congleton / NBC via Getty Images

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon