0 0
Време за четене2 Минути, 1 Секунди

Стигнали ли сте до етапа в живота си, в който чувствате, че така повече не искате да продължава, но не знаете какво да предпремете. Психолозите съветват да направим три крачки, които значително могат да ускорят промените и да ни изведат на пътя на нови успехи и щастие. Кои са те?

New Wave Ads

1.СМЕНЕТЕ ОБКРЪЖЕНИЕТО СИ – Има една стара мъдрост, че ако си най-успелият човек в една компания, значи си на грешното място. Огледайте приятелския си кръг, колегите, познатите. Анализирайте кои отношения вече не ви носят онзи енергиен обмен, който ви мотивира и вдъхновява. Общуването трябва да е взаимен процес, който ни обогатява. Ако има затлачени връзки, които са изхабени с времето или са ви скучни, еднообразни, ако сте подложени на постоянно осъждане и критики от тези хора, ако се чувствате използвани от тях, ако сте усетили завист или каквито и да било блокиращи емоции, освободете се. Всичко с времето си. Новите контакти са предизвикателство, което разширява хоризонта ви, стимулира желанието да се развивате. Забравете притесненията и страховете от новото. Именно то ще ви качи на по-високо стъпало.

2. ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ – На първо място погрижете се за здравето си. Анализирайте навиците си, храненето си, ежедневната си физическа активност. Сменете стила си на обличане и то с такъв, който е характерен за по-успелите от вас хора. Това значително ще повиши самочувствието ви и съответно ще привлече нови възможности за израстване. Ако стоите с любимия анцуг по цял ден, ако се тъпчете със сладко или вредни храни, сами блокирате енергиите на просперитета и здравето.

3. РАБОТЕТЕ НАД СЕБЕ СИ – Това означава да полагате усилия да промените мисленето си, отношението си към живота, към успеха, към парите, към любовта, към проблемите, към себе си. Това не става просто с едно обещание на Нова година, което забравяте след седмица.Това е всекидневна психологическа работа. Осъждате ли хората – познати и непознати, ядосвате ли се за дребни неща, отмъстителни ли сте, измъчва ли ви завист към успеха на други, потискате ли партньора си, недоволствате ли постоянно от него, другите ли са ви виновни за несполуките в живота ви, губите ли си времето да пишете хейтърски коментари в социалните мрежи, клюкарствате ли…Замислете се над тези неща, защото те показват вашия личен мироглед и нивото ви. Можете да намерите наставник, който да ви преведе по този път на личностното израстване. Не всеки може да го направи сам и няма нищо лошо в това човек да потърси помощ.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon