0 0
Време за четене1 Минути, 20 Секунди

Много са вече научните доказателства за ролята на витамин C за красотата, за кожата на лицето. Той помага за нейното изглаждане, освежаване, за премахване на петна, за избелване и изравняване на тена. Мощен антиоксидант, витаминът е силно оръжие в битката с остаряването на кожата. Въпросът е как да го използваме, за да извлечем реална полза и да има ефект.

Магазините за козметика са пълни със серуми с витамин C -някои от тях на доста високи цени. Дали обаче този разход си струва и дали те са наистина добри за употреба или са просто маркетингов трик? При избора трябва да се съобразим с няколко основни правила като най-важните са: марката на продукта и дали е в тъмно шише. Известно е, че светлината е вредна за него, както и че много бързо се окислява, когато отворим шишето.

Напоследък мнозина експерти признават, че витамин C под формата на готов серум няма нужния ефект върху кожата на лицето. Затова съветват нещо друго – купувайте витамина под формата на прах, на пудра. Смесвайте малко количество с вашите продукти за грижа – крем, тоник и т.н. Само внимавайте да не го поставяте в продукт с друга киселина. Според специалистите в дерматологията, именно под формата на пудра той най-добре запазва свойствата си и наистина може да ни бъде от полза в ежедневната ни рутина. Задължително след употреба на витамин C върху лицето си слагайте слънцезащитен крем с висок фактор. Някои предпочитат да го ползват вечер, за да го оставят да действа по-дълго, без върху него да има други продукти. Въпрос на избор и най-вече на познаване на кожата и нейната специфика.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon