0 0
Време за четене2 Минути, 47 Секунди

Изборът на тоалет е само част от подготовката за празничните вечери през декември. Гримът също е много важен елемент от нашия имидж, особено на официални коктейли или партита. Но дори и да прекараме Коледа и новогодишната нощ вкъщи, пак трябва да изглеждаме елегантни и красиви, с подходящия грим.

New Wave Ads

Мисълта, че е празник, кара много дами да посягат към брокат, към всякакви блясъци и рискуват да превърнат лицето си в карикатура, вместо да постигнат приятно излъчване. Помнете, че мъжете харесват поддържани жени с хубав грим, но прекаляването ги отблъсква!

С особена сила това предупреждение важи за дамите 45+. Много наситените сенки с блестящи частици, ярко червило, силен руж -всичко това ще изглежда нелепо и прекалено. При по -голяма възраст допълнително ще състари лицето. Като добавим и тоалет с блестящи пайети, образът автоматично поевтинява, ще изглеждате като жена без всякакъв вкус. Рисуването по лицето на лампички, коледни клонки, щапчици на Дядо Коледа също е абсолютно make up престъпление. Освен, ако не отивате на смешен карнавал и това е дрес кодът на събитието. Фактът, че червеното и зеленото са цветовете на Коледа, не значи да превърнете лицето си в елха. Не забравяйте: ярко червеното червило изисква спокоен грим на очите, неутрален. Ако решите да подчертаете очите, то тогава червилото е в пастелна гама. Едно от двете, не и двете. Ето две визии, които не са съобразени със съветите на професионалисти.

Базираната в Париж топ гримьорка Андреа Али, която работи с редица водещи модели, тази Коледа предлага на жените от всички възрасти грим с натурални и свежи цветове. Акцентът е здравата сияеща кожа, подчертаните очи и прасковено червило. Такъв грим би се съчетал с всякакъв цвят на роклята или костюма. Освен това, на по -зрелите дами ще придаде младежка свежест. Най-важното е до празниците, ако нямате навик да го правите постоянно, да се погрижите за свежестта на кожата си – да е овлажнена, подхранена. Не забравяйте, че и най-качественият продукт за гримиране няма да стои добре, ако самата кожа не е в добро състояние. Андрея напомня, че за да издържи гримът няколко часа, трябва да се фиксира с подходящия спрей.

Стилистката Светлана Денякина, която е и изявен фризьор, предложи в канала си в Youtube преобразяване на зряла жена – на 68 години. Да, и тези дами имат право да са елегантни и красиви. Една добра линия на косата, прическа и лифтинг грим правят чудеса в тази възраст. Денякина също набляга да качествената подхранваща база под грима. Задължителното при такива жени е да се изравни тенът на лицето – да се прикрият капиляри, зачервявания, бръчките да се попълнят със светъл коректор. Тя не препоръчва т.нар. скулптуриране на дами 50+. Затова е важно по-зрелите жени, ако искат да се научат да се гримират правилно, да не гледат инфлуенсъри на по 25-30 години. Гримът на 45-50+ има съвсем други правила. И отново препоръката е за лек, натурален грим, без излишен крясък от цветове и брокат.

Най-добре е като определите тоалета си, да пробвате какъв грим би стоял добре. Да не разчитате да го подбирате в последния момент преди събитието. Същото направете и с прическата- експериментирайте предварително. Можете да си запазите час при професионален гримьор или фризьор и да получите нужните съвети. Най-важното, за което стилистите на BWoman винаги напомнят е: всичко трябва да е с мярка и съобразено с годините ни, не само с мястото и повода.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon