0 0
Време за четене4 Минути, 7 Секунди

Външността е въпрос на култура в общуването. Какво значи поддържана жена? На първо място това е жената, която е доволна от живота си. Да, в тази фраза се съдържат два елемента – вътрешен и външен. Но каквито и козметични процедури да си направи, каквито и дрехи да облече, в каквито и дестинации да прекарва почивката си, ако вътрешният свят на жената е дисбалансиран, външният няма да й помогне да изглежда красива и поддържана. В тази статия обаче ще наблегнем на външните признаци. За тях говори опитният стилист и съветник по красота Инна Сушкова в своите социални мрежи.

New Wave Ads

Някои казват „Абе важното е човекът да е добър, пък там, че косата й е вечно омазнена и без прическа, че има неоправени зъби, че кожата е с пъпки, това не е от значение“. Напротив. Всичко има своето място в образа на една елегантна и щастлива дама.

  1. КОСАТА – колко краси тя една жена! Затова и грижите за прическата трябва да са постоянни. А и няма жена, на която да не й е приятно да отиде във фризьорския салон и да се поглези. Състоянието на женската глава много влияе върху възприятието за самата жена. Косата първа издава дали и как една жена се грижи за себе си. Ако се боядисвате, не забравяйте, че израснали корени, особено с бели коси в тях, могат да съсипят визията ви. Такава коса излъчва усещането за измита стара боя, за запуснаност. Крайчетата на косата трябва да са здрави, жизнени, добре подстригани. Поне на 2-3 месеца трябва да се премахват цъфтящи краища. Косата винаги трябва да бъде чиста. Правилото е да я миете два пъти в седмицата, но, ако нещо я е замърсило, вземайте мерки веднага. Особено, ако сте били на място, където е имало цигарен дим, друга някаква силна миризма. Косата я е попила със сигурност и изисква измиване.
  2. ЗЪБИТЕ – Хигиената на зъбите и на цялата устна кухина е въпрос на култура в днешно време. Красивата, здрава усмивка е не само приятна за гледане, но привлича към вас приятели и партньори. И в личния, и в професионалния живот здравите зъби играят голяма роля. Поне на шест месеца трябва да почистваме зъбите си при стоматолог, да минаваме на профилактичен преглед. Добре е максимално дълго да запазим естествените си зъби. Ако има някакъв проблем, то стоматологията вече разполага с достатъчно средства, за да върне вашата усмивка.
  3. КОЖАТА – още един белег за нашето здраве. Поддържаната кожа, независимо дали по нея има бръчки, е сочната, хидратирана, здрава кожа. Това не се отнася само до лицето, а и до деколтето, шията, до цялото тяло. Пилинг, маски, серуми, кремове, масаж – всичко това е достъпно дори и в домашни условия. Изградете си сутрешна и вечерна рутина и поне веднъж седмично си правете или домашно спа с маски и масаж, или отидете в козметичен салон.
  4. МИРИЗМАТА – важно условие за поддържания човек. Миризмата на дрехите и на кожата са нещо, което излъчваме към другите. Всекидневният душ, чистите тоалети са задължителни. Знаете ли, че децата помнят аромата на техните родители през целия си живот?! Многобройни са семейните истории, когато жената е в родилното с второто дете, а първото тъгува по нея и души дрехите й у дома. Познато, нали? Парфюмите и дезодорантите не могат да заменят чистотата. Те могат само да допълнят нашата елегантност. И тук отново слагаме една удивителна за внимание: има парфюми, които съдържат съставки -алергени, от които на някои хора буквално им става лошо. На публични места не се поливайте с парфюм, за да не причините някому това неудобство.
  5. НОКТИТЕ – здрави, блестящи, без изкуствени удължители като на Баба Яга. Здравите нокти подсказват за вътрешно здраве на организма. Върху такива нокти един пастелен блестящ лак е достатъчен. Залитането в посока камъчета, фигурки, шарени цветенца, брокат -само ще поевтини образа ви. За дължината е ясно – колкото по-дълги са ноктите, толкова повече дамата изглежда безвкусно и пошло. Грижейки се за маникюра, не забравяйте за педикюра. Има жени, които дават луди пари за маникюр, а през зимата ноктите на краката им са изоставени. Редовното поставяне на крем за ръце, също е сред правилните грижи.
  6. СТИЛЪТ НА ОБЛИЧАНЕ – тук ще включим друхите и обувките. Изкуствените материи – найлон, полиестер, полиамид, на се никак добър избор за елегантната жена. На първо място, защото спарват и рискувате околните да усетят бързо потта ви. Много жени купуват такива дрехи, защото нито се гладят, нито имат особено трудна поддръжка, но пък колко евтино изглеждат и как бързо могат да съсипят опитите ви да сте елегантна. Стари, набръчкани обувки с очукани токове също работят срещу вас. Те са за контейнера за боклук. По-добре да имате два чифта, но да са нови, отколкото десет чифта на много години
  7. ЛЮБОВ – може да ви прозвучи странно, че в тази прагматична серия съвети поставяме любовта. Човек не се грижи за нещо, което не обича. Затова трябва да обичаме себе си, за да се грижим за вида си по най-добрия начин. Изоставилата се жена отправя послание към околните, че не се харесва, не се обича. Тогава как би обичала някой друг?!

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon