0 0
Време за четене1 Минути, 6 Секунди

Инфлацията в съседна Турция достига рекорди – според статистиката през октомври годишната инфлация вече е около 64% като скокът в сравнение със септември 2023г. е с над 3 %. Български търговци, които редовно пътуват за стока, информират, че почти навсякъде им искат евро или долари като местните производители и търговци се стремят да приравняват цените към европейските. Което неминуемо оскъпява стоките за българския пазар.

New Wave Ads

Интересни процеси се развиват и в сферата на недвижимите имоти, особено тези, които бяха изкупувани масово от руснаци с цел отдаване на туристи. Инфлуенсъри от Москва съобщават в социалните мрежи, че модната вълна да се купуват и отдават апратаменти там вече е приключила. От месеци собственици на жилища с търговска цел нямат никакви печалби. Мнозина руснаци напускат страната.

Неотдавна на политически митинг президентът Ердоган се изказа доста агресивно срещу Израел в защита на Палестина. Това даде повод на икономически наблюдатели коментират, че обстановката става все по-напрегната и в скорошна перспектива е неразумно да се правят каквито и да било лични инвестиции в страната. Още повече, че цените на жилища, които обикновено се купуват от чужденци, за да си осигурят документ за временно жителство, вече са се качили до 75 000 евро на 200 000 евро. Остава без отговор въпросът какво ще правят руснаците с апартаментите и къщите, които изкупиха през последните години с цел преотдаване на туристи.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon