0 0
Време за четене1 Минути, 0 Секунди

„Сянката на Караваджо“ е поводът за гостуването у нас на Микеле Плачидо. Той е режисьор, сценарист и един от главните герои във филма. Световноизвестният актьор и режисьор е гост на тридесетото издание на „Киномания“Италанската звезда, позната и обичана у нас заради ролята си на инспектор Корадо Катани в сериала „Октопод“, ще се срещне с българската публика на 19 ноември 2022 г. в Зала 1 на НДК.

Микеле Плачидо стана любимец на аудиторията с ролята си на Корадо Катани.

Всъщност, Плачидо се занимава с режисура от 1990 г. Работи в различни жанрове, сред които гангстерски трилъри и мелодрама. „Сянката на Караваджо“ е историческа криминална фреска и е неговата 14 режисьорска изява. Лентата ще бъде представена пред софийската публика, веднага след световната й премиера на Международния кинофестивал в Рим.

Прочутият актьор и режисьор за последно е бил в България точно преди 20 години – за снимките на сериала „Сорая“.

„Киномания“ стартира на 17 ноември с българо-хърватско-немската коопродукция „Майка“ на режисьорката Зорница-София. Филмът спечели четири награди „Златна роза“, сред които и Голямата награда за най-добра актриса на Дария Симеонова. Сред акцентите на културното събитие е и автобиографичен филм на Стивън Спилбърг.

Дария Симеонова във филма „Майка“. Сн. „Киномания“

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon