0 0
Време за четене2 Минути, 51 Секунди

Покрай красивите жени, които правят и световна кариера, винаги има интересни любовни и професионални истории. Така е и при невероятната Джина Лолобриджида, която си отиде от този свят на 95-годишна възраст на 16 януари 2023г.

New Wave Ads

Ако се питате кой е мъжът на живота й, то не се учудвайте, че отговорът е -те са двама. При това братя. При това руснаци. Красиви, обаятелни, талантливи, част от руския културен и обществен елит. А това значи много.

Някъде през 90-те години на миналия век режисьорът Андрей Кончаловски е по работа в Италия. Тогава се запознават и пламва любов. „Той дойде при мен, просто влезе, дори не поиска разрешение, беше обмислил всичко“, спомня си Джина в едно свое интервю. Романтичната история между двамата продължава месеци след това. Той дори води съпругата си на екскурзия в Рим. Оставя я в хотела и отива при голямата актриса. „Това са мъжете“, заключава Лолобриджида. Двамата трябвало да правят заедно филм, но проектът се провалил. С това приключила и връзката им. Джина обаче намира утеха от разочарованието си не другаде, а в прегръдките на по-малкия брат – също толкова известен режисьор. С Никита Михалков, който в момента е в руска болница в тежко здравословно състояние, имат мимолетна връзка, но достатъчно сила, за да остане в спомените й като мъжът на живота й. „Не исках да създавам проблеми между братята, не си струваше. Това беше просто един драматичен роман“, признава актрисата.

Джина Лолобриджида

Много пъти през годините журналисти са й задавали въпроса как поддържа красотата си. Отговорът й винаги е един и същ: „Любовта е най-добрата козметика“.

Страстната италианка се ражда на 4 юли през 1927г. Отраснала е в бедно семейство с четири деца в малкото градче Субиако. Намира се недалеч от Рим. И до днес там не живеят повече от десет хиляди души. За да помогне със средства на фамилията, тя се явява на конкурса „Мис Италия“ през 1947г. Успява да се класира на трето място и вероятно тогава е била забелязана за киното. Но пред камерата застава пет години по -късно, когато се снима във филма „Фанфан Лалето“. В главната роля е харизматичният Жерар Филип. През 1956г. затвърждава таланта си на големия екран като Есмералда в „Парижката Света Богородица“. Коментарите за нея за хвалебствени, дори я определят като най-красивата жена на Земята. „Хотел Парадизо“ е последният й филм, излязъл през 1966г. „В киното трябва да показваш сърцето си, а не бюста си“, казва Джина и отхвърля редица сценарии, защото й се струват не особено ценни. Поради липсата на стойностни роли, за каквито мечтае, в даден момент тя се отказва от актьорството. Отдава се на фотографията и прави портрети на някои от големите личности на века- Салвадор Дали, Пол Нюман, Одри Хепбърн, Фидел Кастро, Хенри Кисинджър. Занимава се и със скулптура. Нейни творби красят редица световни галерии и частни колекции.

Джина Лолобриджида сключва брак през 1947г. с югославския лекар Милко Скофич. Има един син от него Андреа Милко. Родителите се развеждат през 1971г. „От многото знаменити мъже, който са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа“, признава актрисата.

Преди две години в италианската преса гръмна скандал, че нейният бивш мениджър, заедно с още едно лице, разпродали над 350 предмета на Джина Лолобриджида. Това стана повод синът й да поиска от съда да назначи специален администратор, който да защитава активите й.

Автор: Мария Йорданова

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon