Крем супите са един от вкусните и полезни варианти за обяд. Особено в хладната есен.
Предлагаме ви да опитате една наистина добра рецепта, която ще зарадва сетивата ви.
Необходими продукти за 2 порции: 1 тиквичка, два средни моркова, малък картоф, половин глава кромид лук, половин лимон, кубче масло, сол на вкус.
Начин на приготовление:
Измивате и обелвате тиквичката, морковите и картофа. Нарязвате ги на едри парчета и ги слагате във вода, която ги покрива поне два пръста. Нарязвате наситно и лука и го прибавяте към останалите продукти. Оставяте супата да ври, докато зеленчуците поомекнат. Не е необходимо да чакате да станат съвсем меки. Ако е нужно, добавяте малко вода, но не много. Ако обичате по-водниста супа, само тогава. Но по-добре е да е по-гъста, почти каша. Вдигате от огъня и пасирате. Добавяте маслото и солта.
Сервирате в дълбока чиния или купичка. Изстискайте лимона. Можете да поръсите със сирене и да добавите крутони. Подправки като магданоз, например, също биха били подходящи.
Същата супа можете да направите и с броколи, вместо с тиквички.
Добър апетит.