За ползите от ябълковия оцет се знае от древни времена. Той помага на метаболизма, на здравите съдове, работи за добро храносмилане, намалява кръвната захар и инсулиновата резистентност, убива всякакви патогени в организма, включително и бактерии, подобрява състоянието на кожата, особено, ако страда от екзема. Не на последно място – той е оръжие в битката за топене на излишните мазнини. Дори древният лечител Хипократ е използвал тази течност за своите пациенти още преди 2 000 години.
Как се приема? Добре е да се снабдите с качествен ябълков оцет, от надежден еко-производител. Ако имате стара семейна рецепта, пригответе си го и сами у дома.
Въведете навик в ежедневието си – 30 минути преди хранене изпивайте една супена лъжица, разтворена в чаша вода със стайна температура. Подходете внимателно към този съвет, ако имате доказана язва, гастрит или други сериозни заболявания на храносмилателния тракт!