0 0
Време за четене1 Минути, 51 Секунди

Бръчките по лицето, особено ранните, са признак не само на естественото остаряване на лицето. Често те говорят и за проблеми с конкретен вътрешен орган. Десетки лекари, козметици, нутриционисти признават, че такава връзка наистина съществува и много често в практиката си са наблюдавали как оздравяването на органа подмладява лицето.

Кожата има много функции. Една от тях е очистителната. Това, което не е изведено извън организма по естествен начин, избива през нея – акне, екзема, всякакви дерматити. С бръчките е същото – замърсен или боледуващ орган оставя външен отпечатък чрез кожата на лицето.

Да започнем с двете вертикални бръчки между веждите или 11-тицата, както често ги наричат. Появата им говори за проблеми с черния дроб – омазняване, заради много въглехидрати в храната, замърсяване чрез неразумно хранене. Погрижете се за него и състоянието на тази част от лицето ще се подобри, стига да не са станали вече прекалено дълбоки линии.

Хоризонталните бръчки по челото говорят за проблеми с тънкото черво. А малки бръчки – дъги над веждите подсказват, че нещо с дебелото черво не е наред. Ако ги забелязвате по лицето си, вземете мерки за прочистване на червата – повече фибри, повече вода, особено топла след ставане, следете за редовното посещение в тоалетната. Добър вариант е да се направят поне три процедури хидроколонтерапия. Още древните лекари са я препоръчвали при лечение на всички заболявания. Защото отдавна е категорично доказано, че болестите започват от червата.

Един проблем, който притеснява много жени на 45+ е появата на ситни или по-дълбоки вертикални бръчки над горната устна. Това е признак за проблем с яйчниците. Неслучайно с настъпването на менопаузата при много дами се появява първо именно този знак. Отпускането на лицевите мускули, естественият процес на смъкване на кожата също допринасят за промяна във вида на устните с годините. В този случай, освен да се погрижим за хормоналния баланс, можем да въведем в ежедневната си грижа няколко упражнения от фейс -йога, които наистина за няколко месеца могат да подобрят вида в тази зона.

Разбира се, има още много други причини челото или устните да се набръчкат преждевременно или прекалено с годините. Ботоксът, до който прибягват днес много жени, не решава основният проблем, само го маскира.Грижете се за състоянието на организма си отвътре, за да имате за дълго свежо и стегнато лице.

За автора на публикацията

bwoman

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fb-share-icon